Μίσθωση ακινήτου από το ΤΑΠ-ΟΤΕ

Μίσθωση ακινήτου από το ΤΑΠ-ΟΤΕ

Αρ. Πρωτ. 295/07.10.2011

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Το ΤΑΠ-ΟΤΕ στεγαζόταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Μητροπόλεως. Πρόσφατα οι υπηρεσίες του μεταφέρθηκαν από το συγκεκριμένο κτίριο, σε άλλο κτίριο στην οδό Ταντάλου, καταβάλλοντας υψηλό μίσθωμα για τη χρήση του. Επανειλημμένως, έχουμε επισημάνει την ανάγκη αξιοποίησης των ακινήτων του δημοσίου, έτσι ώστε να εισρεύσουν έσοδα στα ταμεία του κράτους. Η μεταφορά του ΤΑΠ-ΟΤΕ από το ιδιόκτητο κτίριό του σε άλλο, όπου καταβάλλονται μισθώματα, εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Εφόσον, ο χώρος όπου στεγαζόταν ο συγκεκριμένος φορέας δεν κάλυπτε τις ανάγκες και δημιουργούσε δυσκολίες, γιατί δεν μεταφέρθηκε στο ογκώδες κτίριο του ΟΤΕ, επίσης στο κέντρο της πόλης, όπου υπάρχει άπλετος χώρος για την στέγαση των υπηρεσιών του; Μήπως η ενοικίαση αυτή εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία όμως ζημιώνουν κατά χιλιάδες ευρώ το ελληνικό δημόσιο; Οφείλει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να διερευνήσει το θέμα και να φέρει στο φως τα μισθωτήρια συμβόλαια, καθώς εγείρονται υπόνοιες για τη μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου. Τη στιγμή, που αναζητούνται εκατομμύρια ευρώ, για να σωθεί η χώρα μας από την χρεοκοπία, μεγάλα ποσά σπαταλώνται αδιάφορα προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό είναι τουλάχιστον προκλητικό και προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Για ποιον λόγο έγινε η μεταφορά των υπηρεσιών του ΤΑΠ-ΟΤΕ από το ιδιόκτητο κτίριο της οδού Μητροπόλεως, σε μισθωμένο κτίριο;

- Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η μεταφορά, τη στιγμή που το ΤΑΠ-ΟΤΕ κατέχει στην ιδιοκτησία του οίκημα;

- Ποιο είναι το ποσό που καταβάλλει το ΤΑΠ-ΟΤΕ για τη μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου;

Απάντηση Υπουργείου